Войводово пази традициите… Добре дошли на събора!

Войводово пази традициите… Добре дошли на събора!

„Основната ни задача е почистването на селото. Косим тревата, поддържаме парка и зелените площи. Поставихме климатик за охлаждане и отопление в Дневния център. Планираме там да направим и  кухня, която да се ползва за тържества и събирания на жителите ни. Те са около 200. Основно местни земеделци обработват войводовската земя. За предприемчивостта свидетелстват двата ТИР-паркинга, които  предлагат храна и помещения за нощувка и нова автомивка, уточнява кметският наместник Цветелина Димитрова.

„Всяка сряда в читалището се събират бабите ни, да изпият по кафе със сладки и да си поговорят. Освен младата кметица и Малина Димитрова- специалист по гражданско състояние, само с един работник поддържат всичко в селото. „Без хора е трудно, но се справяме с упоритост и с помощта на община Мизия“, споделя тя.

„Войводово пази традициите и поддържа връзка с предците си в Чехословакия. През миналата година посрещнахме чешкия посланик, а тази година ни посети цял автобус с гости от Словакия и Чехия. Приехме ги в Дневния център, за да се видят с близките си и стана вълнуващо събитие“, разказва Цветелина Димитрова. С патриотични и исторически мотиви е изрисувана и единствената автоспирка в селото.

„Празникът на Войводово ще бъде отбелязан с концерт на Ивалина Колева и диджей Цеци в петък вечер и празнична заря, а в събота ще има отново диджей, за да се повеселим с всички наши жители и гости, които са добре дошли на събора“, споделя Цветелина Димитрова.


2
3
4
5


2023-07-13 13:43:34