Граждани излизат на бунт срещу тировете

Граждани излизат на бунт срещу тировете

На мирен протест срещу тежкотоварния трафик, преминаващ през Криводол се надига местното население. Той ще се състои на 15 юли от 10 часа пред сградата на местното СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

„През гр. Криводол целият тежкотоварен трафик минава от две страни на  СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в което учат 400 деца от 1 до 12 клас.  През ваканцията децата посещават училищните спортни площадки, пресичайки натоварения тежкотоварен трафик. Ние – живеещите в района, със страх преминаваме през пътя и за това не става дума за тих и спокоен живот, а за сериозен проблем. Има вече много напукани къщи, които са в непосредствена близост до пътното платно.4, категорични са хората. Според тях за разрешаването на проблема трафикът трябва да се пренасочи по Е-79 през обхода на гр. Враца към село Борован, който пътен възел е основен за тирове към Ферибот Оряхово. Пътят се увеличава само със 17 км, но трафикът няма да преминава през населени места със стръмни и остри завои. Освен това, при зимни условия /обилни снеговалежи и заледявания/ път II-13 често е непроходим.

„Ние - жителите на гр. Криводол и с. Осен, не виждаме друг изход от този сериозен проблем, освен да обявим гражданско неподчинение и да блокираме път II-13 до Вашата компетентна намеса. Ако не бъдат предприети адекватни мерки, през следващите седмици ще блокираме пътя всеки ден за по няколко часа.“, категорични са криводолчани.

За предстоящият протест е уведомен кметът на Община Криводол Христо Доков, както и отговорните институции.
2023-07-12 14:27:31