Нови зони за отдих и игра ще има в община Борован

Нови зони за отдих и игра ще има в община Борован

С три малки проекти по Национална Кампания „Чиста околна среда“ са одобрени Борован, Малорад и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“- Добролево.

Проектът за Борован е „Облагородяване на замърсена площ и създаване на зона за отдих и почивка за жителите на село Борован, Община Борован“ и е на стойността 14 970лева. Средствата са предвидени за почистване на терена от сухи треви, отпадъци, изсъхнали дървета и машинно подравняване на терена. Ще бъде оформена цветна алея. Ще се посадят широколистни и иглолистни фиданки и декоративни храсти. Предвидена е детска площадка, на която да се постави комбинирано детско съоръжение и тунел-влакче. Ще се монтират също така беседка, десет броя пейки и петнадесет кошчета за отпадъци.

Проектната идея за с. Малорад е свързана с изграждането на зона за отдих и почивка за жителите. Стойността е 14 948лева. Заложено е почистване и подравняване на терена; засаждане на вечнозелени храсти над 1,3метра; Изграждане на детска площадка с комбинирано детско съоръжение и тунел- влакче. Ще бъде изграден и детски фитнес на открито, който ще се оборудва с комбиниран крос тренажор, велоергометър, грация тройна с въртящ стол, фитнес тренажор и шведска стена с лост, поставени върху каучукова настилка. Ще се монтират пет пейки и пет кошчета за отпадъци.

Проектът на ОУ “Св.св.Кирил и Методий“- с.Добролево е на тема „Училищният двор – желана територия за игри и спорт“- „Обичам природата - и аз участвам“ на обща стойност 7 495,00 лева. В зоната за спорт , която ще е застлана с каучукови плочи ще бъде монтиран комбиниран фитнес уред, а в зоната за отдих и провеждане на открити уроци ще бъде посята тревна смеска, ще се посадят храсти и други растения и ще се монтира беседка. Срокът за изпълнение и на трите проекта е 30.11.2023г.

 

*Снимката е илюстративна
2023-06-27 14:25:47