Обществен фонд отбеляза годишнината си

Обществен фонд отбеляза годишнината си

В началото на юни по традиция беше отбелязана годишнина от създаването на Обществения фонд в Бяла Слатина по инициатива на Сдружение "Първи юни" и под егидата на кмета на Община Бяла Слатина  Иво Цветков. За трета поредна година събитието беше част от Годишния концерт на школите и съставите при НЧ "Развитие 1892". За Обществения фонд по време на концерта бяха дарени средства в размер на 617 лв.

Приоритет на Обществения фонд са идеи, които подобряват средата и качеството на живот на децата на община Бяла Слатина. От 01.07.2023 г. Общественият фонд ще отвори четвърта покана за кандидатстване. Условията ще бъдат публикувани във ФБ и на интернет-страницата на Сдружението, която е в процес на обновяване. За 8-те години работа на Фонда са дарени 35000 лв. и финансирани 12 инициативи.

Специални гости на събитието бяха Данаил Иванов - председател на Фонда, Боряна Петкова- заместник- кмет, Петя Тошева - директор на Интернешънъл Асет- Враца, директори на образователни и социални институции, кметове на кметства.

Подкрепата за Сдружение „Първи юни” е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Сдружение „Първи юни” и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.


1


2023-06-05 12:06:25