Кметове и граждани търсят решение за пропадаща улица

Кметове и граждани търсят решение за пропадаща улица

Кметът на община Мизия Валя Берчева се срещна с живущите на ул. "Цоло Николов" в Крушовица по повод продължаващите пропадания по улицата. С гражданите и кмета на селото Илия Илиевски бяха обсъдени наболелите въпроси относно състоянието на улицата и предприетите действия към момента.

Хората са изключително притеснени по повод продължаващите пропадания. Живеещите на нея поискаха да бъде затворена, тъй като движението е ограничено с пътни знаци, които не са достатъчни. Движението по улицата е натоварено и забраната за преминаване не се спазва.

Кметът на Крушовица потвърди, че първите сигнали за некачествено изпълнение са депонирани в Общинска администрация Мизия през 2014 година.

Разрешението за ползване на обекта е издадено през 2015 год., въпреки множеството сигнали за компрометирани участъци преди въвеждането му в експлоатация. Проблемните участъци са били в по-леко компрометирано състояние и към онзи момент е било възможно обектът да не бъде приет от възложителя преди тяхното отстраняване, но поради липса на предприети своевременни действия от тогавашното ръководство на общината се стига до влошаване на целия участък.

„Моите действия като кмет на общината започнаха още през 2020 година и през м. януари 2022г. е факт първото дело между Община Мизия и фирмата изпълнител. На 14.06.2023г. ще се проведе петото съдебно заседание във връзка с възникналия проблем. Категорично заявявам, че съм на страната на засегнатите граждани и те са в пълното си право да търсят отговорност за състоянието на улица „Цоло Николов“ в с. Крушовица.

Община Мизия е предприела всички необходими и законосъобразни действия! Наследявайки проблемите от предходното управление, към настоящия момент няма правна възможност да започне действия по отремонтиране на компрометираните участъци, тъй като това би попречило на изхода от започналия процес и е в разрез с гаранционните условия от сключения договор.

Ще продължим да търсим решение на проблема с всички инструменти, които са ни гарантирани от закона, защото всички граждани заслужават достъпна инфраструктура и достоен начин на живот”, категорична е Валя Берчева.

 


2
3
4


2023-05-23 09:32:58