За събор се подготвят в Крушовица

За събор се подготвят в Крушовица

По традиция съборът на мизийското село е 40 дена след Великден, което тази година означава, че ще е на 25 май. Прави се организация, ще се включат самодейци от читалището, както и ученици от местното училище. В събота ще има турнир по мини футбол, а вечерта местните жители ще весели народният певец Юри Крумов.

„Чакаме с нетърпение събора, но имаме и проблеми за разрешаване.  Пропадат участъци от пътищата в селото, заради Водния цикъл, имаме и чести аварии в следствие на тях. Хората не могат да си влязат в дворовете. Хубавата новина е, че приключи ремонтът на църквата ни „Света Троица“. Сега се прави оградата около нея, но въпреки това стои затворена. Няма църковно настоятелство, няма средства, за да може да назначим човек, който да отговаря за нея, а отецът който е на разположение е един за цялата община. Хората искат да е отворена, да я посещават, но засега няма как. Надявам се на разбиране от страна на Врачанския владика и да ни съдейства, за да се реши проблемът“, коментира за медията ни кметът Илия Илиевски.

Има обещан и ремонт на пазара в селото. Той е един от най-посещавани в региона. Прави се в неделя.

„Нуждае се от разширяване и повече популяризиране, защото много от търговците в страната не знаят за съществуването му. Един път месечно имаме и птичи пазар“, каза още кметът.

Лекар, зъболекар и аптека са на разположение на хората. Читалището е едно от най-активните. Сега през лятото за поредна година ще има занимания с деца. На интерес се радва и местното училище.

 

 


2
5


2023-05-23 10:58:16