Хайде в Оряхово! Стартира средновековен панаир с двубои, венчавка, танци…

 Хайде в Оряхово! Стартира средновековен панаир с двубои, венчавка, танци…

Община Оряхово и историческият музей организират Първи Средновековен панаир на крепостта „Камъка“. Той ще се проведе на 20-ти май.

Амбициозното начинание ще заинтригува жителите и гостите на община Оряхово с рицарски двубои и съревнования на „Проект Св. Лазар“ – град Пловдив и „Сребротрън“ – град Велико Търново и ритуалът „Посвещаване в рицарство“.

Особен акцент от разнородните развлечения, които предлага панаирът е Възстановка на Средновековна венчавка. Типичен средновековен танц ще могат да разучат зрителите – гости на Средновековния празник. За любителите на спортните забавления ще има стрелба с лък, стрелба с камъни по мишена, скачане със зеблен чувал, нанизване на въженце и настолни дървени игри за най-малките. Различни изделия от кожа, дърво, камък, метал и глина ще предложат на всички посетители гостуващи и местни занаятчии. Всеки ще може да опита автентичния вкус на „Просен хляб в сажди“, мед с пръсти, да пийне пиво.

„РАЗЛИЧНО, НЕЗАБРАВИМО, ИНТРИГУВАЩО!!!“, такова обещават да е събитието организаторите.

 

Три конски впряга ще обслужват маршрута от площад „Дико Илиев“ до Крепост „Камъка“ за любителите на нестандартните преживявания в следните часове: 12:30ч., 14:00ч., 15:00ч., 19:00ч.

Автобусен транспорт: От спирка „Болницата“ - площад „1300 години България“ - площад „Дико Илиев“ до  Крепост „Камъка“ с часове на тръгване: 12:15ч., 16:00ч., 18:00ч., 19:00ч., 20:00ч.

 


2
3
10


2023-05-15 09:54:06