Олег Горанов спечели прескока, а Сигма на Петър Тошков надпрепускванията в Хайредин

Олег Горанов спечели прескока, а Сигма на Петър Тошков надпрепускванията

Доайенът на конния спорт в Северозапада Олег Горанов от Бутан победи в майсторския паркур на конните състезания в Хайредин. В баражния паркур се получи парадокс, като той се изправи срещу Антон Дацински от Студенец, който трябваше да премине паркура с четири коня.

При Х паркура първи стана Йордан Йорданов с Паша от Монтана, втори е Виктор Живков с Елесара от Бутан, а трети Гошо Цветков с Анабел от ККС Мизия-Кнежа.

При бързия паркур на 100 см победи Антон Дацински с Мис Пиги, втори е Олег Горанов с Любляна, а трети Тодор Рачев с Грегори от ККС Рачев- Галиче.

Купи, розетки и парични награди им бяха връчени от Спаска Михайлова от сдружение "Нов път" и секретаря на община Хайредин Светлана Ценова. Паркур майстор бе Йордан Йорданов, а главен съдия Диана Младенчева.

При надпрепускванията за чистокръвни коне победи Сигма на Петър Тошков от Манастирище с жокей Алекс, втори е Либерта на Радослав Иванов, а трети Колорадо на Румен Асенов от Монтана.

Турнирът по конен спорт през тази година се организира по проект на община Хайредин, сдружение Агора и фондация Америка за България. Сред официалните гости бяха кметът на Хайредин Тодор Алексиев, председателят на ОбС Мизия Татяна Спасова, кметът на Михайлово Стефан Ангелов, на Бутан Кирилка Асенова.
2023-05-13 15:34:16