Впечатлиха седмокласници с интересни специалности

„Панорама на образованието“ в Бяла Слатина

Общинска „Панорама на образованието“ 2023, като част от  информационната кампания за реализиране на държавния план-прием за учебната 2023-2024 година на област Враца, беше проведена днес в художествената галерия на НЧ „Развитие“ в Бяла Слатина. Събитието беше организирано от община Бяла Слатина и Регионално управление на образованието – Враца. Панорамата е насочена към завършващите седмокласници  и  е своеобразна среща между  ученици от 7 клас, гимназисти, преподаватели, родители.

В това издание на Панорамата участие  взеха: Средно училище „Васил Левски“ гр. Бяла Слатина; Професионална агротехническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ гр. Бяла Слатина; Професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ гр. Бяла Слатина; Средно училище „Христо Ботев“ с. Габаре; Средно училище „Христо Ботев“ с. Галиче.

За предстоящата учебна 2023/2024 година държавния план-прием в община Бяла Слатина ще се осъществи в  10  паралелки- дневна форма на обучение, от които 9 професионални паралелки и 1 профилирана паралелка с 5-годишен срок на обучение.

Трите средни училища и двете професионални гимназии в община Бяла Слатина, всяка по свой креативен начин представи училището и предлагания прием.

За да демонстрират  богатия си училищен живот, ученици от Основно училище „Св. Климент Охридски“ гр. Бяла Слатина, изявиха своя талант в изпълнения по  Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Специалният гост на събитието- Мария Димитрова-Старши експерт по организация на средното образование, в Регионално управление на образованието Враца, поздрави преподаватели, учители и ученици и им пожела да са силно мотивирани при избора на  обучението, което ще им осигури успешна реализация в бъдеще.  


1
2
3
8
9
10
12
13


2023-05-05 13:09:49