Учител от Селановци с награда за добра практика

Учител от Селановци с награда за добра практика

Арт терапевтично студио "Таралеж" за подобряване на емоционалните компетентности на учениците на Виктория Костадинова от ОУ "Н.Й.Вапцаров"- Селановци бе една от 5-те наградени добри практики в конкурс. Сред другите отличени идеи са проектно базираното обучение за отбелязване празниците на различни етноси в училище и развиване на толерантност между учениците; ученическо портфолио по биология за развиване на научна грамотност, краткосрочна памет и мотивация; и всеобхватна училищна стратегия за екологично образование и развиване на осъзнатост за глобалните предизвикателства, свързани с климатичните промени. Това са образователните практики, които тази година бяха оценени най-високо в конкурса “Добрите практики на фокус”. За втора поредна година конкурсът събира, описва и популяризира добри примери от работата на учителите в България.

Ваня Иванова от ОУ "Васил Левски"-Кнежа получи специална награда за “Escape room в часовете по география и икономика” на Центъра за творческо обучение.
Отличията бяха връчени на 29 април в София по време на най-голямото образователно събитие със същото име, което събра над 400 учители, директори и образователни експерти за обмяна на опит, вдъхновение, практически работилници и търсене на нови подходи за ангажиране на учениците през 21. век. 
2023-05-04 09:11:32