Нелина и топ готвач обещават незабравим празник на Баницата

Нелина и топ готвач обещават незабравим празник на Баницата

Обичаната фолклорна изпълнителка Нелина ще забавлява присъстващите на третото издание на празника на баницата в мизийското село Крушовица. Стартът е утре в 10.30 часа. Събитието се провежда за трета поредна година, а интересът от страна на участниците е огромен. С нетърпение се чака и от местните жители, за които празникът е като втори събор за селото. Сред гостите ще е шеф готвачът Събин Ранков, познат от малкия екран като ко водещ на предаването „Ловци на храна“. Той ще се впусне в кулинарната надпревара с майсторите на баници. На място ще бъдат изпечени стотици баници, пърленки, яйца на хартия и боб по стари рецепти, като за целта на открито ще бъдат изнесени и запалени печки на дърва.

Предвидена е конкурсна част. Жури, с председател от фирмата за кори за баница „Белла България“, която се спонсор на събитието и членове-кметът на Баница Владимир Вълов и шеф Събин Ранков ще опита и оцени тестените изделия. Предвидени са награди за майсторите на най-вкусните печива.

Над 150 участници ще се включат във фолклорната програма, сред тях са местни самодейци, но и изпълнители от различни краища на страната.

За първи път част от събитието ще е фермерски пазар. На него домашни вкусотии като сирене, кашкавал и мед ще предлагат жители на Крушовица. Ще може да си закупите и разсад.

Ръкоделия ще наредят майсторки от Мизия и Софрониево. Ръчно направени сувенири ще изложат занаятчии от столицата.

Танци и баници ще се вият през целия ден.

Заповядайте!
2023-04-21 17:25:10