Антон Дацински победи на конните състезания в Галиче

Антон Дацински победи на конните състезания в Галиче

Оспорван Великденски турнир по конен спорт се проведе в белослатинското село Галиче. Над 40 състезатели от 10 клуба мериха сили на прескок в слънчевия 15 април. Паркурът бе нареден на бившия стадион в селото, а трибуните бяха почистени, за да може почитателите на този спорт да седнат удобно и да се насладят на турнира. Той се провежда за втори път по идея на кмета на Галиче Страхил Стоянов, с подкрепата на община Бяла Слатина. Сред официалните гости бяха народния представител Красен Кръстев и кмета на общината инж. Иво Цветков. Главен съдия на турнира бе Ива Величкова, а секретар- Теодора Костова.

В първата дисциплина-паркур за деца и аматьори първа завърши Анжела Негойчева с кон Драг от ККС "Мизия"-Кнежа, втори е Йордан Йорданов с Паша от клуб "Експерт", а трети роденият в Галиче Тодор Рачев-внук с кон Грегори, който се състезава за Студенец. 

В паркура за 4 годишни коне Антон Дацински с Туайлайт Еф Джи от Студенец, втори е Людмил Янков от същия клуб с кон 2, а трети Живко Митев с кобила Капучина Астория от Спартак-Плевен.

В най-сложния паркур отново първи стана Антон Дацински с кон Чакоруе, собственост на Павлина Дилчева от Студенец, следван от Олег Горанов с Любляна от ККС-Бутан, а трети е Тодор Рачев с Грегори от Студенец, а четвърти е Емил Генчев с Куин Катрин от Мизия-Кнежа. Победителите получиха купи, розетки и парични награди от кмета Страхил Стоянов, а за доброто настроение на публиката се погрижи танцовия състав на читалището в селото.

Стотици почитатели на конния спорт от целия Северозапад се насладиха на хубавото състезание, а следващата събота ще си дадат среща на 50-ия юбилеен турнир в Бутан.
2023-04-19 17:23:48