Великденско веселие с Петър Кирилов и самодейци имаше в Оряхово

Великденско веселие с Петър Кирилов и самодейци имаше в Оряхово

На Светли Понеделник, Община Оряхово и НЧ „Надежда 1871“ поздравиха оряховчани и гости на града с „Христос Воскресе!“ на традиционното Великденско веселие – Оряхово 2023 г.

Сцената бе изпълнена от широките усмивки на самодейците от Певческа група „Оряховски напеви“ с ръководител Захари Димов, Танцов състав „Оряховски ритми“ с ръководител Боряна Маринова и Танцов състав „Изворче“ с ръководител Илиян Тодоров. Колективите към читалището за пореден път показаха, че българските песни и танци са магия, която неминуемо води до радост в очите и сърцата на хората.

Кулминация на празника бяха специалните гости от далеч – народния певец на северняшки и добруджански песни Петър Кирилов и танцьорите от Танцова формация „Шопски наниз“ с ръководител Илия Петков, които със своите песни и танци заредиха публиката с добро и весело настроение!

Певецът Петър Кирилов благодари за покана на общинското и читалищно ръководство и поздрави всички присъстващи с думите: „Пожелавам Ви да бъдете здрави, да бъдете щастливи, да цените българското народно творчество и българския фолклор, защото той ни е запазил! Днес, с този концерт Ви подарявам моят благослов с моите песни!“

Христина Цонева – секретар на Община Оряхово поздрави всички съграждани и гости на града, отправи благодарности към местните самодейци, а на гостите пожела „До нови срещи!“
2023-04-17 16:20:21