Пред Великден на мегдана събра стотици в Криводол

Великденско тържество събра жителите на Криводол

Красиво великденско тържество огласи централния площад в Криводол. За 15-та поредна година всички читалища в общината представиха вкусни кулинарни изкушения, козунаци и питки, направени от сръчните ръце на самодейките и от родители. Малчугани боядисаха на място, заедно със самодейците, над 350 яйца. Част от тях са осигурени от Община Криводол, а останалите са събрани от лазарките на СУ „Кирил и Методий“, които са обиколили целия град, за да пеят за здраве. Мероприятието е под патронажа на кмета Христо Доков и се организира от читалище "Н. Й. Вапцаров - 1924".

Водещ на събитието бе председателят на читалището в Криводол Боян Илиев. Той представи атрактивните щандове на културните дейци. Постни лютики, лютеници, баница с праз, козунаци, красиво оформени питки и специалитета, характерен за криводолския край „комбус“ бяха малка част от представените кулинарни изкушения.

Боядисаните яйца и козунаците ще бъдат дарени на местния център „Домашни грижи“.

Оформен бе и фолклорен кът, на който с песни и танци се изявяваха малки и големи.

Благотворителен щанд бяха наредили от ОУ „Васил Левски“-Ракево, на който Виктория и Елиза предлагаха ръчно направени сувенири и картички.

Винарна „Лиляче“ също имаше щанд на тематичното събитие.  

Отец Николай Конов отслужи водосвет за здраве на жителите на общината.

 

 


2
3
4
7
8
9
10
11
13
15
18
19
20
25
33


2023-04-13 16:12:00