Ученичка от СУ ''Никола Войводов'' донесе сребърен медал за град Враца от националната олимпиада по география

Ученичка от СУ ''Никола Войводов'' донесе  сребърен медал за град Враца от националната олимпиада по география

Деветнадесетата национална олимпиада по география и икономика, състояла се в гр. Русе на 31 март и 1 април 2023г., събра 120  силни и любознателни ученици. Седмокласниците от област Враца бяха представени от Дея Ивова Николаева от СУ „Никола Войводов". В съревнование с 30 ученици от цялата страна, ученичката от СУ „Н. Войводов“ завоюва престижното второ място.  

Дея Николаева се справи блестящо със сложните  познавателни и практически задачи, а във втори тур и с мултимедиен тест. Ученичката  с благодарност си спомня за вълнуващите занимания пред световната карта с г- жа Вероника Петрова, нейната учителка до четвърти клас, която вдъхновила целия клас да опознава света. А добрата приемственост между различните образователни степени в СУ „Никола Войводов“ и професионализмът на настоящата учителка по география, г-жа Галина Ганева, правят географията един от любимите предмети в училището.

Председателят на националната комисия доц. Патрачанова отбеляза, че географията се е устремила към бъдещето и „завинаги ще остане в темелите на научното познание, давайки начало на много други науки“. Здравите основи са поставени, а Дея и нейните съученици от СУ „Н. Войводов“ могат да съграждат и успяват!


1


2023-04-04 19:54:13