С две награди се върнаха белослатински ученици от конкурс в Разград

С две награди се върнаха белослатински ученици от конкурс в Разград

Сто и деветдесет млади репортери от 68 образователни институции от страната участваха в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

Той беше организиран от община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество със съдействието на Регионалното управление на образованието. Конкурсът се проведе в две направления – публицистика и радиожурналистика. Творбите на участниците бяха оценени от жури от публицисти и журналисти. Победителите получиха наградите си на церемония в двора на родната къща на патрона на конкурса - къщата музей „Станка и Никола Икономови“. За отличените колективни участници имаше грамоти и кристални призми с лика на Григор Попов, а за индивидуалните, класирани от първо до трето място – грамоти и медали.

С две престижни награди се върнаха възпитаниците на ПГО "Елисавета Багряна" в Бяла Слатина. Катя Таскова получи първо място в категорията "Есе", а училищният вестник "Междучасие" бе удостоен с трето място, съобщи директорът Галина Яхова, които заедно с педагогът и журналист Красимира Милчева участваха в церемонията по награждаването.  
2023-04-02 16:31:03