Врачанка е авторката на най-четената книга за годината

Врачанка е авторката на най-четената книга за годината

В читалище "Развитие"-Враца бе представена книгата на Весела Василия "Вавилонските мъдреци", спечелила наградата на The Book Club Sofia за най-четена книга за 2022г.

Авторката е родена във Враца и е завършила първия випуск на Френската езикова гимназия, след което и право в Софийския университет.

Първата й книга "Мистерии и загадки в пещерата Прохория'' излиза през 2015 година, последвана от "Истории от градините на Едем", "Вавилонските мъдреци", "Наследството на Свети Киприян" и последната книга излязла през 2021 година, "Възходи и падения на Воислав Войников".

В своето творчество авторката третира темата за духовното знание и стремежа към  истината, възходът и падението на човека по неговия житейски път, вечните въпроси които си задава и отговорите, които търси.

Големият читателски интерес довел книгата "Вавилонските мъдреци" до върха на най-четената през 2022 книга показва, че съвременният читател има остра нужда от такъв вид литература.

Дискусията премина при голям интерес от страна на активна и различна по възраст публика, сред която и членовете на Интеракт клуба в града.

Присъства и изпълнителният директор на издателство "Лексикон", Алина Караханова, издало наградената книга, която взе активно участие в обсъждането и отговори на въпроси на публиката.

Представянето на книгата се превърна в събитие, което завърши с  индивидуални срещи на авторката с читателите и дедикас на нейни книги.

 
2023-03-30 09:45:16