Приключва ремонтът на детското отделение

Приключва ремонтът на детското отделение

Приключва ремонтът на част от детското отделение на болницата във Видин. За целта в края на миналата година от Министерството на здравеопазването бяха отпуснати 65 000 лева.

"Става дума за ремонта на кърмаческия сектор, който може би около Великден трябва да бъде и завършен. Но след това имаше идея да бъдат направени рисунки, да бъде малко по-добре за децата, да се създаде атмосфера. Така че, може би, ще продължи малко по-дълго, за да може тези довършителни работи да бъдат осъществени, като за тази година отново сме кандидатствали пред Министерството за около 120 000 за останалата част за детско отделение.", обясни икономическият директор Людмил Цветанов.

Предстои доставката на транспортен микробус за пациентите на диализа във видинската болница. Със средства от Министерството на здравеопазването е обновена апаратурата в отделението по анестезиология и реанимация, каза още Людмил Цветанов.

"Беше закупена допълнителна апаратура за кардиологичното отделение, закупихме артроскоп за ортопедичното отделение също със средства от Министерството. Предстои доставката на транспортен микробус за пациенти на диализа и имаме предоставени средства в края на миналата година и за подмяна на асансьора на болницата, основния. Така че, от гледна точка за активи и апаратура успяваме някак си да бъдем в крак със съвременните неща.", категоричен е икономическият директор.

 
2023-03-29 09:31:03