Промяната в Бяла Слатина: ''Ако хората искат държавата да тръгне по нов път, трябва да ни помогнат на 2 април''

Промяната в Бяла Слатина: ''Ако хората искат държавата да тръгне по нов път, трябва да ни помогнат на 2 април''

Отборът на “Продължаваме Промяната - Демократична България” посети Бяла Слатина, а десетки местни хора посрещнаха Асен Василев и Николай Денков, които посетиха района на водача в местната листа Деница Симеонова.

Галя Илиева, 5-а в МИР-Враца, представи листата в залата, която се оказа тясна за желаещите да разговарят за посоката на България и разрешаването на задачите, пред които цялото ни общество е изправено.

Галя Илиева: “Ние сме малка община, но имаме нужда от вашата подкрепа”. Тя подчерта, че Бяла Слатина заслужава да се развива, заслужава да живее нормален европейски живот в красива и зелена среда - на фона на варварски орязаните дървета в центъра на града. Тя изрази дълбоко възмущение от факта, че корпоративният вот в района е жесток, а местните велможи предупреждават, че който не гласува за ГЕРБ, не трябва изобщо да излиза да гласува. Вярва обаче, че Бяла Слатина може да се превърне в чудесно, зелено място за живот, пълно с млади хора.

Асен Василев: “Много се радвам на топлото посрещане. Това е трета кампания в последните 18 месеца, което е добро бойно кръщене за една млада партия”. Той припомни приказката за неволята - “Никой няма да дойде с вълшебна пръчка. Виждали сме всички как е на запад, но хората са се борили да стане хубаво”. На фона на това сме изправени пред може би най-важните избори, в които ни предлагат “стабилност отново” - стабилност, която познаваме, която ни доведе дотук. Има хора и фирми, на които тази “стабилност” им харесва - “въпросът е дали хората, на които им е писнала тази стабилност, ще излязат да гласуват”.

Асен Василев подчерта, че в предишните програмни периоди европейските средства не са ползвани по предназначение, освен това не са били правилно разпределени: “27% в Северна България и 73% в Южна. И то си личи! Ако пак изливаме евросредствата в къщи за тъщи и селски стадиони, пак ще сме на същото ниво”. Съпредседателят на “Продължаваме Промяната” се обяви за нов начин за ползване на приходите, а не “събиране на един излишък, който се разпределя” към избрани фирми.

“Тези избори трябва са дадат отговор в каква посока ще тръгнем. Ние сме единствената държава в ЕС, в която неравенството след влизането в общността се вдига, а не спада”

Асен Василев каза още, че задаващите се избори са съдбоносни, защото първият ще зададе посоката - “Когато спечелихме изборите, направихме правителство. На миналите избори ГЕРБ бяха първи и нямаше правителство. Затова, за да има правителство, е важно да се излезе и да се гласува”. Той подчерта и нуждата от масово участие на хората, за да се промени държавата - “Държавата е голямо нещо, не става с 20 човека, нито с 2000. Ако хората искат държавата да тръгне по този нов път, трябва да ни помогнат това да се случи”

На срещата присъства и академик Николай Денков, който подкрепя проекта за Северозападен университет от неговото начало. “Ние не искаме да правим чудеса, искаме да си подредим държавата. Така, както знаем, че може да стане” сподели той. Бившият министър на образованието подчерта, че местните хора и общности не са сами и вече няма да бъдат сами: “Няма да ви оставим, няма да си тръгнем. Това е една от лъжите - “Те ще си тръгнат, ние ще останем”. Не! Те ще си тръгнат, ние ще останем”.

Водачът на листата на обединението за Враца, маг. инж. Деница Симеонова показа подкрепа за местните лидери на движението и сподели: “Знам какво е да излезете с лицата си и да ни подкрепите. Има още едно важно нещо, извън знанията и политиките, за да се развият тези региони. Това са местните лидери, които помагат на хората, които се грижат за общностите и вие тук имате прекрасен такъв в лицето на Галя Илиева”.

По време на дискусията, хората изразиха загриженост от узурпирането на целия бизнес в региона от едно-две лица. Настояха и за приоритетни инвестиции в железопътна свързаност и образование, включително от ранна детска възраст.

За един по-добър и нормален европейски живот гласувайте с № 12 в бюлетината на 2 април!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


1
2
3
4
5


2023-03-28 13:41:08