Намериха работа на десетки видинчани

Намериха работа на десетки видинчани

Кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова връчиха трудовите договори на назначените на работа в рамките на проекта „Грижа в дома в Община Видин“.

Д-р Ценков заяви, че усилията на общинското ръководство са насочени към осигуряване на възможности за трудова заетост. „Община Видин продължава да се бори за всеки един наш съгражданин, който е в тежко положение, с невъзможност да си намери работа. И този проект, по който ще подпишат договори над 65 човека, дава глътка въздух на Вашите семейства. Отделно от това и две нови фабрики ще бъдат открити и там се очакват няколкостотин работни места“ – каза видинският кмет. Той пожела здраве, успешна и ползотворна работа на наетите хора.

  „Основната цел на проекта е да продължи осигуряването на подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и такива с увреждания, като по този начин се защитава общественият интерес и се отговаря на нуждите на населението“, уточниха от местната администрация. 

Ще бъде осигурена грижа в домашна среда на над 301 лица. Всички служители, предоставящи услугите, ще преминат обучение. Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 1 608 381.46 лв., а проектните дейности са за период от 13 месеца.

 


2
3


2023-03-24 14:09:54