Ремонти преобразиха закритата лекоатлетическа писта във Видин

Ремонти преобразиха закритата лекоатлетическа писта във Видин

Приключиха дейностите по проект „Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – град Видин“, който се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта за над 700 000 лв. Модерното съоръжение вече предлага прекрасни условия за тренировки и провеждане на състезания не само на областно и национално ниво, но и с международно участие. „Децата на Видин заслужават това. Тук спортуват над 100 деца и младежи, организират се редица спортни състезания. Но с новата си визия и възможности за тренировки закритата писта ще се превърне в още по-привлекателно място и ще бъде предпочитано спортно съоръжение“ – заяви заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, която отиде на място, за да се запознае с резултата от извършените дейности.

Борисова изрази задоволството си, че обновеното спортно съоръжение е единственото в страната от този род със синя настилка. 

Директорът на Общинското предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов обясни, че са извършени ремонтни дейности на покрива и фасадата, поставена е цялостна нова настилка, ремонтирани са съблекалните, санитарните помещения, коридорите и фитнес центъра, подменени са изцяло водопроводната и електрическата инсталации. „Надявам се, че направеното ще се пази и ще привлече още много деца да спортуват“ – каза той.

Старшият треньор на СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов отбеляза, че на лекоатлетическата писта не е правен ремонт повече от 50 години, но въпреки лошите условия клубът им е съумял да постигне редица успехи, да завоюва шампионски титли и медали от национални турнири и международни състезания. Той съобщи, че предстоят много активности, като само след седмица ще се проведат ученическите игри, а през месец април, съвместно с Община Видин и с Българската федерация по лека атлетика ще се организират значими спортни мероприятия като традиционния турнир „Дортикум“ (на 21.04), националния турнир „А1 атлетика за младежи 2023“ (на 22.04) и Видин Рън (на 23.04), за който очакванията са също да стане традиционен.

 


2
3


2023-03-23 09:57:18