Математици с медали от Национално състезание

Математици с медали от Национално състезание

Медали за ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца от Националния кръг на състезанието „Финансова грамотност“. Възпитаниците на гимназията за пореден път показаха високи резултати, като се завърнаха с два сребърни и един бронзов медал. Калоян Сираков от 5 клас и Павлин Лалковски от 12 клас спечелиха сребърни медали, а Денислав Ценов от 7 клас – бронзов. Националното състезание „Финансова грамотност“ е за ученици от V до XII клас и се организира от Министерство на образованието и науката. Допуснати за национален кръг от страната бях 300 ученика, от които 11 от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Учениците класирали се в челната десятка на състезанието са: Валери Ташев от 6 клас – 5 място, Димитър Ангелов от 6 клас – 10 място, Теодора Христова от 7 клас – 8 място, Никола Дебърски от 8 клас – 4 място, Деница Йорданова от 10 клас – 6 място. Грамоти за добро представяне получиха и учениците Даниел Скретинг  и Цветелина Цветанова от 5 клас и Давид Иванов от 6 клас.

Учителите, подготвили учениците за състезанието, са Галя Петрова, Ангелина Банчева, Калин Конов, Веселка Вълова и Нели Симеонова.

„Пожелаваме успехи на нашите възпитаници и нови признания за положения труд. Благодарности на Община Враца за съдействието!“, заявиха от ръководството на учебното заведение.


1


2023-03-22 17:23:56