Новина за сексуално посегателство с 4-годишно дете шокира Враца

Новина за сексуално посегателство с 4-годишно дете шокира Враца

Казусът е от петък. Майка твърди, че след като прибрала детето си от ДГ „Брезичка“-Враца е установила сексуално посегателство върху 4-годишното  дете. По думите на майката момиченцето е казало, че действията са извършени от друго дете от групата. 
Травмите са медицински освидетелствани.  Темата коментира пред медии заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева.

По данни на директора 4-годишното момиченце е издадено от детската градина в 17.20 часа във видимо добро състояние, усмихнато и доволно от престоя си в детското заведение. Минути по-късно майката сигнализира по телефона на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в половата област на детенцето.

"Нелепо е да говорим за блудство или насилие между деца, които са на 4-годишна възраст. В градините на територията на община Враца работят безупречни специалисти. Децата не се оставят сами, учителите ги съпровождат дори до тоалетната. Останалите от групата са с помощник-възпитателя. Възрастен винаги е с тях. Не може да допуснем, че е възможно в някакъв момент, това момиченце да е правило нещо с момченце от групата и никой да не види и разбере нещо“, коментира Долапчиева.

„Действително се установяват охлузвания и одрасквания в половата област на детето", заяви Борислава Бориславова, говорител на Районната прокуратура във Враца. Назначена е и съдебна експертиза.

Със заповед на кмета на Община Враца е сформиран екип, който проверява казуса. Разпитват се директорът на градината и учителите. Предстои разговор с родителите, агенция закрила на детето и с регионалното управление на образованието.

И след проблема, майката твърди, че е доволна от детската градина и иска детето й да продължи да я посещава и да е в същата група, каза още заместник-кметът на Община Враца.

Родители излязоха в подкрепа на екипа на детската градина.

 
2023-03-22 14:18:01