Нови дейности вдигат приходи и заплати в МБАЛ „Христо Ботев“

Нови дейности вдигат приходи и заплати в МБАЛ „Христо Ботев“

Д-р Кети Ценова е утвърдена като изпълнителен директор на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Това стана факт по време на провелото се преди минути общо събрание на Съвета на директорите на лечебното заведение. На него присъстваха председателят на болничния борд Нели Нешева, представителят на държавата д-р Орлин Димитров, който е шеф на РЗИ и врачанският градоначалник Калин Каменов.

„Всички присъстващи на събранието гласуваха „за“ утвърждаването на д-р Кети Ценова за изпълнителен директор на врачанската болница. За нас тя е един професионалист, който за времето, в което е начело на МБАЛ „Христо Ботев“ успя да постигне много в това лечебно заведение. Тя успя да спечели доверието не само на своите колеги, на нас които сме част от Съвета на директорите, но и на Министерството на здравеопазването. Благодарение на нея врачанската болница ще има чисто нов ядрено магнитен резонанс, който ще бъде доставен до 8 месеца. От тази модерна апаратура ще могат да се възползват не само жителите на Враца и областта, но и от цяла Северозападна България“, категоричен бе председателят на Съвета на директорите Нели Нешева.

По време на събранието единодушно бе прието и възнаграждението на Съвета на директорите. То ще бъде в размер на 80 на сто от минималната работна заплата. По време на днешното общо събрание бе приет и бизнес планът на здравното заведение. Той е разработен според изискванията на здравното министерство, категорична е д-р Кети Ценова. Основните моменти в него са обслужването на изтегления от бившия болничен шеф д-р Петър Керемедчиев кредит в размер на 5 млн. и 200 хил. лв., както и повишаване на приходите. Те ще бъдат увеличени с добавяне на нови дейности. Едната от тях е чрез ядрено-магнитния резонанс, където обществената поръчка е на фаза приключване. Друг момент за повишаване на приходите е сключеният със Здравната каса договор за микробиологичната лаборатория. Предвидени са и дейности за отделението по патоанатомия, уточни изп. директор д-р Кети Ценова.

 

 

 
2023-03-21 13:21:07