Ученици-посланици на Европейския парламент посрещнаха във Враца

 Ученици-посланици на Европейския парламент посрещнаха във Враца

ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца е домакин на регионална среща на училищата посланици на Европейския парламент. Участници са училища посланици от Плевен, Монтана, Мездра и Враца. Приветствие към младшите и старшите посланици отправи Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

С видео представиха екипа си младшите посланици на врачанската математическа гимназия. В него те споделиха защо им харесва програмата и какво е за тях Европа. Младежите по интересен начин показаха знамената на европейските държави.

Посланици са и младежите, възпитаници на езиковата гимназия във Враца. Те поздравиха всички участници на различни езици. Разказаха повече и за учебното си заведение, което е едно от първите в страната, в които се изучава испански език. В момента има сформирани 5 групи, избрали го за втори задължителен за изучаване в езиковата.

С презентация се включиха в събитието от СУ „Иван Вазов“-Мездра. Учениците представиха и красив народен танц, с който обраха овациите на своите връстници.

Гимназистите от училището по чужди езици „Петър Богдан“-Монтана също са посланици. Те се включиха с темата за ценностите. Последното училище, част от форума е ПГ по туризъм „Алеко Константинов“-Плевен.

Проявата се проведе в залата на Търговско-промишлена палата-Враца.

 Събитието продължи с викторината „Познаваме ли Европейския съюз?“ и дискусия на тема „Да поговорим за еврото – въпроси и отговори“, в която взе участие проф. д-р Ингрид Шикова от катедра „Европеистика“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Мария Панайотова от център Европа Директно, Враца представи пред участниците европейските програми за училищата и учениците в ЕС.

Всяко от училищата посланици проведе и различно интерактивно занимание.

 


2
3
4
6
7
8
9


2023-03-17 12:37:38