Модно ревю с тоалети от чували и вестници направиха ученици

Модно ревю с рокли от чували и вестници направиха ученици

Ученици и учители от НУ „Иванчо Младенов“-Враца се включиха в отбелязване на Световния ден на рециклирането, насочен към разделно събиране на отпадъците, устойчиво използване на ресурсите чрез рециклиране и опазването на природата.

Близо 50 ученици от 1 до 4 клас  дефилираха с дрехи, изработени от отпадъчни материали. Красивите тоалети и аксесоари са изработени от родители и ученици на училището, като изцяло са използвани само отпадъчни материали – найлонови торбички, чували, пластмаса, вестници, салфетки. Имаше и „рицари“ в доспехи, роботи от стари кашони и капачки, принцеси, анимационни  герои, шармантни рокли от найлон и хартия, шапки, панделки и др. Уникалните модели дрехи са изработени с много фантазия и креативност. Манекените, облечени в оригиналните костюми дефилираха пред съученици и учители и зарадваха всички с модното ревю. Всички получиха грамоти за участие, а трите най-оригинални костюми получиха допълнителна грамота.

В коридорите на училището са изложени проекти, иcтинcки пpоизведения нa изкycтвото, cътвоpени от pециклиpуеми матеpиали от ученици и родители. Първокласниците подредиха изложба с рисунки на тема: „Полезен съм. Рециклирай ме!“.
2023-03-15 11:27:39