Подготвят интересни събития за деца и възрастни във Видин

Подготвят интересни събития за деца и възрастни във Видин

На 17 март новият библиобус на библиотеката ще бъде официално представен пред жителите на Видин. По този повод са организирани тематични събития за деца и възрастни.

Програмата за деца ще започне от 14:00 часа, на площада пред библиотеката и ще премине под надслов „Как да си направим книга“. Ще има много емоции, забавления, игри и приятни изненади.

В библиотеката ще гостува и детската писателка Доника Ризова, която ще представи своите книги „Дракончето Ринти“ и „Дракончето Ринти и орденът на кралете“.

Като част от събитията, съпътстващи старта на инициативата, от 10.00 часа, в библиотеката, ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъдат разгласени заложените в проекта цели и дейности. След пресконференцията ще се проведе среща дискусия с представители на читалищата от област Видин, културни и други институции, НПО-та и граждани, на която ще бъде обсъдена новата услуга „Мобилна библиотека“, както и дейностите, които ще бъдат предлагани в градските квартали и наслените места в град Видин и областта.

Събитията се осъществяват по проект “Книгите в търсене на (по)читатели“, финансиран от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

 
2023-03-15 09:02:35