Крадците от инкасото духнаха с две коли „Пежо“

Крадците от инкасото духнаха с две коли „Пежо“

Врачанската полиция издирва два тъмни автомобила „Пежо“, с които е извършен обира на крупна сума пари от инкасо автомобила във Враца. Към момента обаче все още няма заподозрени лица за бруталната кражба на близо 400 хил. лв. На този етап няма и информация за точния брой на нападателите, отмъкнали оборотните средства от магазини, превозвани в служебния автомобил. По непотвърдена от разследващите органи информация веднага след кражбата нападателите са се изтеглили с два тъмни автомобила "Пежо", след като са нанесли удара си.

Припомняме, че на 8 март малко преди обяд Инкасо автомобил на фирмата СОТ 161 спрял пред хипермаркет „Лидл“ на автогарата и служителите влезли вътре, за да вземат парите от оборота. През това време обаче неизвестни се промъкнали в превозното средство и задигнали сумата от близо 400 хиляди лева. По неофициална информация превозното средство не е било заключено. Кражбата е станала в рамките на броени минути, веднага след което апашите са се измъкнали необезпокоявани от никого в неизвестна посока. Интересен факт е, че охраната е подала сигнал в полицията с огромно закъснение от 30 минути, което време значително е забавило действията на разследващите органи, категоричен е старши комисар Цветко Нинов.

В момента освен, че продължават следствените действия от полицията извършват и проверка на охранителната фирма СТО 161. Според закона за частната охранителна дейност в колата е трябвало да има един охранител и двигателят на превозното средство да е бил запален, докато другият охранител събира парите от оборота на магазина. В конкретния случай това не се е спазило, уточни Цветко Нинов.
2023-03-09 10:32:36