Сензация! Обраният инкасо автомобил бил оставен отключен с близо милион вътре

Сензация! Обраният инкасо автомобил бил оставен отключен с близо милион вътре

Все още няма заподозрени за бруталния обир на пари от Инкасо автомобил във Враца. Инцидентът се е разиграл днес около 11 часа пред хипермаркет Лидл в града под Околчица. На този етап няма и подробности точно колко са нападателите отмъкнали сумата от близо 400 хил. лв. Парите са събраните оборотни средства от магазини в областния център. Това съобщи на нарочна пресконференция шефът на Областната дирекция на полицията Цветко Нинов. Веднага след обира нападателите са се измъкнали от паркинга с лек автомобил в неизвестна посока. На паркингът не е имало камери, които да помогнат в работата полицията по издирването на извършителите на кражбата.  

Припомняме, че днес малко преди обяд Инкасо автомобил на фирмата СОТ 161 спрял пред хипермаркет „Лидл“ на автогарата и служителите влезли вътре, за да вземат парите от оборота. През това време обаче неизвестни се промъкнали в превозното средство и задигнали сумата от близо 400 хиляди лева. По неофициална информация превозното средство не е било заключено. Кражбата е станала в рамките на броени минути, веднага след което апашите са се измъкнали необезпокоявани от никого в неизвестна посока. Интересен факт е, че охраната е подала сигнал в полицията с огромно закъснение от 30 минути, което време значително е забавило действията на разследващите органи, категоричен е старши комисар Цветко Нинов.

В момента освен, че продължават следствените действия от полицията извършват и проверка на охранителната фирма СТО 161. Според закона за частната охранителна дейност в колата е трябвало да има един охранител и двигателят на превозното средство да е бил запален, докато другият охранител събира парите от оборота на магазина. В конкретния случай това не се е спазило, уточни Цветко Нинов.
2023-03-08 15:50:32