Тържествена церемония огласи Бяла Слатина

Тържествена церемония огласи Бяла Слатина

Тържествено бе отбелязан в Бяла Слатина националният празник. Официалната церемония по издигане на националния флаг се състоя с участието на Военно формирование 54 990-Враца, които допълнително повдигнаха духа и националното самочувствие на присъстващите. Гости на празника бяха кметът инж. Иво Цветков, председателят на ОбС Веселка Борисова, кметове на селата в общината и много граждани.

 „Да разтворим сърцата си и по- силни от всякога да прегърнем надеждата за нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България! Нека заедно, всички, в единение и любов към Отечеството, за пореден път покажем силата на вярата и да развеем българското знаме!

С дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни“, каза в словото си кметът.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните белослатинци.

Изпълнения на талантливите деца от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” гр. Плевен, бяха специален празничен поздрав към всички жители и гости на Бяла Слатина.


2
3


2023-03-03 14:04:54