Заря за Освобождението направиха в Оряхово

Заря за Освобождението направиха в Оряхово

„Трети март – ден на Освобождението на България от Османско владичество. Нека този празник ни дава самочувствието на нация със стабилни корени и много постижения, да засилва родолюбието ни и обичта към родината. Нека с делата си да въздигаме нашата България!

Честит национален празник!“

С тези думи кметът на Оряхово Росен Добрев поздрави всички граждани и гости на града дошли да почетат геройски загиналите за Освобождението на България на провелата се Тържествена заря – проверка на 2 март с участието на Военно формирование 54 990 – Враца с подполковник Симеон Гаджев и ученическа рота от Средно училище „Христо Ботев“ –Оряхово.

Официални гости бяха Милчо Стефанов – заместник областен управител на Враца, Валя Берчева – кмет на Община Мизия, Стелиян Стефанов – заместник председател на Общински съвет – Оряхово, Кирил Опров - заместник председател на Общински съвет - Оряхово, кметовете на Галово, на Селановци, на Лесковец, Красен Кръстев и Мартин Харизанов.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите Румънски воини за Освобождението на Оряхово.

На 3 март под звуците на Химна тържествено бе издигнат националният флаг на Република България.


2
3
4
6
8


2023-03-03 14:08:03