В Търнава посрещнаха Баба Марта

В Търнава посрещнаха Баба Марта

И тази година Баба Марта спази традицията и дойде на 1 март в село Търнава. В парка до читалището тя бе посрещната от децата на ДГ „ В.Н.Ташевска“ и учениците на ОУ „ Христо Ботев“ с питка и мед, за да се подслади и целият месец март да е хубав и слънчев. Паркът беше украсен от работещите в читалището и Кметството с пъстра пролетна украса, създаваща уют и настроение. Баба Марта върза мартенички на дечицата, като им пожела да са бели и червени, румени, засмени. По-големите деца с радост пяха песнички и рецитираха стихчета на Баба Марта. Всички си направиха уникални пролетни фото-сесии в специално  изработения от читалищния екип кът за снимки.

От края на 2022 г. НЧ "Напредък-1898“ село Търнава  успешно работи по проект „Празници, традиции, обичаи в читалището“- „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на Национален фонд Култура. До този момент е закупена техника /колони и пулт/, цървули и костюми за всички самодейци. В момента усилено се провеждат репетиции не само за включването на съставите в различните празници по културния календар на читалището, но и за участията им в други форуми в региона  и страната. Предстои изготвянето на рекламни постери, пана, брошури с логото на НФК, които да се ползват за предстоящите празници и по специално за Десетото, юбилейно издание на НФФ „Ехо в родния край- Георги Горелски" през месец август.

2023 е годината, в която читалището ще отпразнува и 125 години от своето създаване. По този повод всички запланувани празници и събития ще бъдат в чест на тази годишнина.


сн.1
сн.2
сн.4
сн.4
сн.6


2023-03-01 13:48:24