Провал! Пропадна общото събрание на врачанската болница

Провал! Пропадна общото събрание на врачанската болница

Насроченото за днес общо събрание на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ не се състоя. Причината за провалът е, че на него не се явиха представителите на държавата, които са най-големия акционер в лечебното заведение. Единственият, който уважи насроченото събрание бе градоначалникът Калин Каменов. Така поради липсата на кворум то бе отложено за средата на месец март тази година.

На днешното извънредно общо събрание трябваше да се гласува увеличаването на срока за погасяване на изтегления кредит в размер на 5 млн. и 200 хил. лв. Заемът договори предишният болничен шеф Петър Керемедчиев. От миналия септември до този януари с банката имаше допълнителна договорка месечната вноска да се намали на 25 хил. лв. От март акционерите трябва да гласуват месечната вноска по главницата да е 63 819 лв. вместо близо 100 хиляди както беше първоначално договореното. На 25 януари тази година болницата има остатък по главницата 4 млн. 109 хил. лв. Планувано е последната вноска да е през юни 2028 година.

Съветът на директорите трябва да вземе решение относно одобрен план за погасяване на задължение към фирма доставчик на лекарства. Предложеният размер на месечната вноска е 11 661 лв. На заседанието през месец март ще бъдат определени и възнагражденията на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“.  

 
2023-02-28 11:20:57