Врачанско училище откри благотворителен базар за мартеници

Врачанско училище откри благотворителен базар за мартеници

Традиционният благотворителен базар за мартеници бе открит във врачанското СУ „Никола Войводов“. Всяка година учители и ученици от средното училище в ж.к. „Дъбника” с готовност се посвещават на различни благородни каузи, които са успешни и заради всеотдайната помощ на най- добрите партньори – родителите. Тази година сръчните и трудолюбиви ръце на учениците, учителите и родителите от СУ „Никола Войводов” изработиха изящните червено-бели символи на здравето и живота с  огромно желание и две каузи -  изграждането на уютен училищен кът за четене и подкрепа за Гергана Емилианова- бивша  ученичка на средното училище, която се нуждае от скъпо струваща протеза. Главен организатор на базара, който ще работи на 27 и 28 февруари  е Снежана Йорданова, начален учител в СУ „Никола Войводов”.

Пролетно настроение, със своето литературно- музикално изпълнение, внесоха и децата от трети и четвърти клас, а седмокласничката Теодора Бановска влезе в образа на Баба Марта и зарадва всички присъстващи.

Благотворителният базар беше открит от заместник - директора на  училището Елеонора Дончева, която пожела на всички, заедно с изработените с любов мартенички, които ще закупят да отнесат в домовете си усмивка и послание за добро и здраве.


1
2


2023-02-28 09:16:43