Таланти от шест училища се изявиха на голям конкурс в Търнава

Таланти от шест училища се изявиха на голям конкурс в Търнава

 

ОУ „Христо Ботев“-Търнава отбеляза Деня на розовата фланелка, на който всички заявиха своето „НЕ“ на тормоза в училище. За четвърта поредна година училището е организатор на междуучилищен конкурс под наслов „Приятелството е най-голямото богатство“, в който тази година се включиха още 5 училища от Селановци, Малорад, Попица и др. Инициативата е свързана и с изпълнението на проект „Подкрепа за приобщаващо образование“ , Дейност 6.3. „Кампании за превенция на насилието и тормоза в детските градини и училища, за утвърждаване на позитивна дисциплина и прилагане на подходи за мотивация и преодоляване на проблемното поведение на децата и учениците“, в който училището участва. Гости на празниха бяха Татяна Предова-държавен експерт в Дирекция „Приобщаващо образование“ на МОН, Зейнеб Ходжа- главен експерт в Дирекция „Приобщаващо образование“, Лорета Колева – началник на Регионално управление на образованието-Враца,Ивка Гиздина- ст. експерт по приобщаващо образование и координатор на Териториалния екип за управление на проект „Подкрепа за приобщаващо образование“, Петя Русинова, ментор на училището по програма „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“, експерти от община Бяла Слатина, читалищни дейци, директори на училища. Денят започна с посрещане на гостите в училище и провеждане на тренинг с родители и ученици, свързан с превенция на агресията. Родителите получиха дипляни със съвети как да се справят в различни ситуации, а учениците – запомнящо преживяване, което обогати житейския им опит. Програмата за деня продължи в салона на читалище „Напредък 1898“, където домакин беше кметът на селото Габриела Раловска.

„За нашата община е приоритет образованието. Нека заедно да направим децата по-добри и да им дадем шанса да израснат като добри хора“, призова кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков.

„От всички нас зависи какъв ще бъде животът занапред. Днешният празник е пример за това, че можем да бъдем сплорени“, категорична бе кметицата на Търнава Габриела Раловска.

„Правим това събитие с желанието ни да бъдем единни, разбиращи, да приемаме различния, но и да сме непримирими срещу тормоза, независимо под каква форма е той“, каза директорката на училището в Търнава Цветелина Късльовска.

Във фоайето на читалището, където бе конкурсната част на събитието бяха подредени 129 рисунки и 25 есета на участниците. В програмата на сцена учениците от шест училища премериха талант в певческото и рецитаторско изкуство. Най-добрите получиха отличия и награди, а в края на концерта участниците направиха снимка за спомен и заедно потвърдиха, че агресията няма място в училище. Родителите се бяха погрижили за вкусна почерпка, която децата получиха на излизане от салона. Цялото събитие премина под патронажа на кмета на община Бяла Слатина инж.Иво Цветков и с любезното домакинство на кметицата на Търнава Габриела Раловска.

 

 

 

 


2
3
4
6
7
8
9
10
10
15
16
20
21
БК
24
26
27


2023-02-22 14:03:16