Млади родолюбци се включиха във викторина

 Млади родолюбци се включиха във викторина

Викторина с малките родолюбци от ДГ “Дружба“ и ДГ „Пролет“, организирана от Общински комитет „Васил Левски“ – Оряхово, Исторически музей – Оряхово и ЦПЛР ОДК „Л. Живкова“ се проведе в Художествена галерия „Проф. Марин Върбанов“. Това е първото събитие от програмата за отбелязването на 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски.

Изключително специален момент преди началото й бяха думите на кмета Росен Добрев в знак на благодарност за обективността и професионалната отдаденост като редактор на вестник „Оряховска трибуна“ към Анни Замфирова. След последния декемврийски брой на вестника, тя предаде щафетата на Камелия Мерджева – помощник-директор на СУ „Христо Ботев“ – Оряхово.

Не само с уникалната картина на Оряховския художник Радослав Нейчев, но и с любимата й детска аудитория ръководството на Общината превърна този момент на професионална раздяла в пример за приемственост и човешка оценка за тази толкова специфична дейност в годините.

С личния си подарък и за двете дами – млада орехова фиданка, Христина Цонева - секретар на Община Оряхово пожела на новия редактор такава грижа и любов към вестника, от каквато се нуждае само едно крехко растение, а на г-жа Замфирова да продължава да гледа към него от позицията на човек, натрупал мъдрост и опит под сянката му.

След емоционалния момент, д-р Евгения Найденова – председател на Комитета даде старт на викторината. Децата представящи двете детски градини успешно отговориха на въпросите от нея и изпълниха поставените им задачи. Накрая поднесоха собственоръчно направените аранжировки от цветя пред портрета на Васил Левски. Всеки участник получи грамота и значка с образа на Апостола.

 


2
3
4
6
7


2023-02-16 15:11:44