Наградиха майстор винарите в Лом

Наградиха майстор винарите в Лом

С празничен молебен с водосвет, фолклорен ритуал за избор на цар на лозата и традиционния конкурс за най-добро вино бе отбелязан Денят на лозаря, Трифон Зарезан. При червените вина първо място спечели Калин Първанов. Второ място заслужи Николай Николов, а трето Кристиян Иванов. Първа награда за най-добро бяло вино журито присъди на Иван Станев. На второ и трето бяха класирани вината на Николай Николов и Георги Александров. Вината бяха оценявани от Николай Миланов, Александър Николов и Миглена Велкова. Парични награди и грамоти на призьорите връчи кметът д-р Георги Гаврилов.

„Скъпи съграждани, Трифон Зарезан е един от най-тачените празници. Нека годината да е плодородна и спокойна! Бъдете българи и почитайте земята и лозята, както вашите прадеди и бащи и предайте тази почит на деца и внуци, за да я има България! Честит празник на вас и вашите семейства и близки! Да сме живи и здрави!“, пожела д-р Гаврилов, който символично заряза лоза и поля с вино за здраве и берекет. 

Празничен водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Николай. Ритуалът по избор на цар на лозата изпълни ДЮФА „Хорце” към НЧ „23 септември“ – Лом, с ръководител Венислав Рафаилов.


1
2
3
4
5


2023-02-14 15:19:25