Вино и романтика превзеха Бяла Слатина

Вино и романтика превзеха Бяла Слатина

Отново заедно, жителите на Бяла Слатина отпразнуваха Трифон Зарезан и Свети Валентин. Въпреки студения февруарски ден, на централната алея на града се събраха десетки любители на хубавото вино и романтичните жестове.

 „От сърце пожелавам на всички лозари, винопроизводители и любители на виното здраве и благоденствие! Да бъде спорна, изпълнена с надежда за берекет годината за Вас и нека Свети Трифон да Ви дари с богата реколта! А на онези, които предпочитат празника на влюбените, пожелавам любовта да е постоянен техен спътник и никога да не престават да вярват в нейната сила“.

Това пожела на присъстващите кметът на общината- инж. Иво Цветков, след което изпълни ритуала по зарязването.

На днешния ден на влюбените, специален повод за празнуване имаха семейство Анна и Цветан Иванови, които в международната седмица на семейството ще отбележат своята диамантена сватба- 60 години съвместен живот. Инж. Цветков поздрави семейството с  пожелание още дълги години да вървят ръка за ръка в хубави и трудни моменти, в делници и празници,  благословени с деца, внуци и правнуци.

Важна част от празника беше награждаването на победителите в любителския конкурс за най- добро вино от реколта 2022 г. Тази година участниците в надпреварата достигнаха рекорден брой- 80

В категория червено вино на първо място се класира Таня Петрова от с. Габаре.

Второто място зае Борислав Попов от Бяла Слатина. Трето място журито отсъди за  Румен Христов от с. Враняк. В категория бяло вино първото място заслужено зае Иванчо Христов от Бяла Слатина. Втори в категорията се класира Людмил Иванов от с.Габаре. Третото място се падна на Венцислав Тодоров от с. Попица.

 

Лакомства, чаша вино и валентинка получиха всички уважили събитието.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от ТС „Развитие“, с ръководител Детелина Крачуновска.

 


2
3
4
5


2023-02-14 15:07:06