Честваха 53-годишнината от обявяването на Мизия за град

 Честваха 53-годишнината от обявяването на Мизия за град

Мизия е място, което винаги очарова със своя колорит, природна хармония и история, изпълнена с много бележити дати. Населението й е преживяло години на робство и съзидание, на трудности и възход, но е успяло да запази своя дълбок български корен, изключителна устойчивост и висота на човешкия дух.

Празничният ден започна с тържествена церемония по издигането на националния флаг на площад Свобода в Мизия.

Талантливите деца от вокална група "Сребърни звънчета" към ЦПЛР Мизия с ръководител Борислав Борисов изпяха химна на града.

"Посланието на днешния празник е в силата, която носим да преодоляваме изпитанията и във вярата, че можем заедно да сътворим по-добро.

Вярвам, че всички заедно ще продължаваме да работим в една посока, с общи усилия, с общ ум, дух, сърце и талант да направим Мизия такава, каквато е в мечтите ни, такава, каквато искаме да я оставим на децата ни." - с тези думи приветства всички присъстващи кметът Валя Берчева.

Ученици от I клас в ОУ „Цанко Церковски“ с класен ръководител Цветанка Манова закриха празничната програма с поздрав към всички присъстващи с тематичен танц.

Официални гости на днешния празник бяха Врачанския митрополит Григорий, Георги Митов - Областен управител на област Враца, Татяна Спасова - Председател на ОбС Мизия, общински съветници, Илия Илиевски - кмет на Крушовица, Цветелина Димитрова - кметски наместник на Войводово и други.

 


2
3
4


2023-02-13 18:03:04