Врачански актьори нахъсаха белослатински деца

Врачански актьори нахъсаха белослатински деца

Вълнуваща среща с актьорите от Драматично-куклен театър – Враца Калин Костадинов и Юлия Колова бе организирана с театралната група в НЧ „Развитие-1892“ гр. Бяла Слатина. Срещата е част от дейностите по проект „Вълшебното килимче“, финансиран по програма „Ти и Лидл за по-добър живот“. Децата проявиха любопитство от актьорската професия, като ги засипаха с въпроси: „Трудно ли запомняте реплики?“, „Как се чувствахте на първото си представление?“, „Случвало ли ви се е да се разсмеете на сцена?“, „Забравяли ли сте си репликите?“ и др.

Актьорите им разказаха за себе си и как са решили да се занимават с тази професия. Те от своя страна попитаха децата какво ги е провокирало да се занимават с театър. Дадоха им ценни съвети относно заниманията в Театралната група: да не спират да четат, защото книгите развиват; театърът развива личността, дава самочувствие; тренира се мозъкът; учи на търпение, отговорност, дисциплина и самодисциплина, екипност, добронамереност, създава приятелства. И че най-важното е да се забавляват, да отправят послание към останалите.

Срещата съвпадна с посещение на ученици от НУ „Цани Гинчев“ и те имаха възможност да чуят в изпълнение на Калин Костадинов стихотворенията „Левски“ на Младен Исаев и „Левски“ на Цветан Ангелов.

Проект „Вълшебното килимче“ се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.


2


2023-02-13 11:18:28