В белослатинско зарязаха лозите, отличиха и майстор-винарите

В белослатинско зарязаха лозите, отличиха и майстор-винарите

С водосвет за здраве и благополучие отслужен от енорийски свещеник Галин Каменов и с думи на благодарност към общинското ръководство на Бяла Слатина, започна празникът на винарите, соколарите и градинарите- Трифон Зарезан, който в с. Соколаре е вече утвърдена традиция. Благодарност за реализацията на събитието  беше отправена и към  читалищните дейци и членовете на пенсионерския клуб в селото, чиито усилия да съхранят и надграждат  постигнатото дават своите плодове и доказват , че си заслужава.

В поздрава си към празнуващите, кметът на общината, инж. Иво Цветков, пожела на всички здраве и късмет, берекет и благополучие, сбъдване на съкровените желания, доверие, любов и мъдрост и много, и все хубави поводи за празник.

Своите съграждани  сърдечно и емоционално поздрави и кметът на с. Соколаре- инж. Йошка  Цветкова, след което тя и инж. Цветков се включиха в ритуала по зарязването.

В обявения конкурс за най- добро вино, първото място спечели със своето червено вино Цветан Димитров, а в категорията бяло вино начело се класира Димитър Михайлов. Всички останали участници получиха грамоти.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от ТГ „Соколарчета“, както и членовете на ПК „Нов живот“.


2
3
5
6
8


2023-02-01 13:56:04