Отрязаха мераците на доктор и медиен бос за апетитен пост

Отрязаха мераците на доктор и медиен бос за апетитен пост

До задънена улица стигна конкурсът за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра. Това сочат междинните резултати от него, публикувани на уебстраницата на Министерството на здравеопазването. Конкурсът бе обявен на 28 ноември 2022 г., като документи за позицията са били подадени от д-р Емил Стефанов Петков и Георги Димитров Генов. След първия кръг на конкурса – преглед на документите за съответствие с изискванията за поста – напред продължи само д-р Петков. След втория кръг обаче, на който комисия е разгледала концепцията му за развитие на лечебното заведение, д-р Петков очевидно не е успял да получи оценка над 4,50 – минимално необходимата за достигане до събеседване – защото според резултатите и той отпада. Така конкурсът за управител на болницата остава без победител и Здравното ведомство ще трябва да обяви нов. Дотогава на ръководната позиция остава дългогодишния шеф на лечебното заведение д-р Валя Василовска.

Интересни са фактите за двамата претенденти за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра. Преди 10 години д-р Емил Петков влезе в полезрението на врачанската полиция по подозрения във фалшифициране на здравни книжки. Тогава медикът работеше като началник отдел във врачанската Регионална здравна инспекция. В тандем с пенсиониран лекар те са изработвали документите. По време на обиск в къща органите на реда са открили 10 здравни лични карти на лица, които работят на различни обекти под контрола на Регионалната здравна инспекция, открити са били и различни цветове химикалки и 17 печата за изготвяне на подобен род документи. След разкритията д-р Емил Петков бе уволнен от РЗИ и бе арестуван за срок от 24 часа.

Георги Генов пък е известен във Враца като собственик на радио „Силвър“. Той е втори мандат общински съветник. В края на миналата година бе и кандидат за шеф на Кожния център във Враца. Въпреки че комисията към Общинския съвет го допусна до финалната права, Генов не пое управлението на лечебното заведение заради това, че местния парламент не одобри кандидатурата му.
2023-01-26 13:38:18