Община Мездра и БЧК поздравиха гинеколозите и акушерките в болницата

Община Мездра и БЧК поздравиха гинеколозите и акушерките в болницата

Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския червен кръст поздравиха „на патерица“ акушер-гинеколозите и акушерките в Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра по случай Деня на родилната помощ - 21 януари, Бабинден по стар стил.

От името на Община Мездра заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева и началникът на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“ Елена Нанова подариха на Акушеро-гинекологичното отделение стилна картина и благодариха на екипа на отделението за грижите, които полага за новородените деца и за родилките.

Доброволци от Българския червен кръст, начело с председателя на Общинския съвет на БЧК Наталия Христова-Горанова, също поздравиха здравните специалисти и подариха за нуждите на отделението одеяла за бебетата, кърпи за акушерките и саксийни цветя за целия персонал на отделението.

Подаръците приеха завеждащият АГО-то д-р Владимир Цеков и главната акушерка Елена Шифелбайн. Д-р Цеков благодари на Община Мездра и на БЧК за оказания жест на внимание.

През 2022 г. в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Мездра са се родили 76 бебета, а от началото на тази година новородените са 7.


1


2023-01-24 15:55:59