Рекорден брой бебета проплакаха в белослатинската болница

Рекорден брой бебета проплакаха в белослатинската болница

С пищно тържество Многопрофилната болница за активно лечение в Бяла Слатина ще отбележи 21 януари – Бабинден. Старт на празника ще бъде даден в 10 часа във фоайето на акушеро-гинекологичното отделение. Гости на празника ще бъдат представители на общинската администрация, които ще поднесат подаръци на персонала на отделението. Церемонията ще започне с измиването на ръцете на най-възрастната акушерка. Ще бъде изнесена и информация за броя на новородените в белослатинската болница, съобщи началникът на отделението д-р Йордан Икономов.

Рекорден брой бебета са проплакали през изминалата 2022 година в Многопрофилната болница за активно лечение в Бяла Слатина. На бял свят са се появили 230 малчугани, което е с 60 деца повече от предходната 2021 година. Това съобщи за „Северозапад днес“ шефът на родилното отделение в белослатинската болница д-р Йордан Икономов. От началото на 2023 година досега на бял свят са се появили 14 бебета. Първото дете за годината в Бяла Слатина е момиче. Това е Ивана Милева.

В родилното отделение на белослатинската болница работят общо 6 акушерки и четирима лекари. Това са Йордан Икономов, Петър Ангелов, Славчо Тодоров и Митко Балев.

„Рекет в родилното отделение спрямо пациентите няма. Не се заплаща дори изборът на екип“, категоричен е шефът на АГО д-р Икономов.

Към момента персоналът на отделението работи със среден клас апаратура, която задоволява персоналът, уточни д-р Йордан Икономов.

 


1


2023-01-20 14:26:04