Разбиха модерна нарколаборатирия в Бяла Слатина

Разбиха модерна нарколаборатирия в Бяла Слатина

Модерна нарколаборатория разбиха врачанските ченгетата. Те е била разположена в центъра на Бяла Слатина. Собственик е 40-годишен жител на града. Това съобщиха на нарочна пресконфереция окръжния прокурор Владимир Сираков и директора на МВР-Враца ст. комисар Цветко Нинов. След получена оперативна информация ченгетата са влезли в имота. По време на обиска служители от отдел „Криминална полиция“ към областната дирекция на МВР във Враца са открили добре изградена водно-техническа система, направена за отглеждането на декоративни рибки. Под големия аквариум, източвайки водата, униформените установили вход за 3 помещения под земята с обща площ от 15 кв. м. В тях е била изградена модерна лаборатория за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана с лампи, вентилационна система и датчици, които да регулират влагата, температурата, топлината и светлината в помещенията. Ченгетата са открили 42 саксии с 42 растения канабис, които били с височина между 40 и 50 см.

Арестуван е 40-годишният собственик на имота, който живее с майка си. По данни на полицията, той е бил задържан преди години за притежание на минимално количество наркотично вещество и наказанието е минало по административния ред.

Предстои днес прокуратурата да поиска задържането му за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в.

 
2023-01-20 12:39:26