Писател впечатли врачански ученици

Писател впечатли врачански ученици

Небивал интерес сред възпитаниците на врачанското СУ „Васил Кънчов“ предизвика писателката, която е родом от Перник Здравка Евтимова. Срещата бе поредната инициатива от гостлекторския институт и е инициирана от учениците от Ученическия съвет. Проявата се състоя в актовата зала на учебното заведение.

Освен за старта си като писател и преводач, Здравка Евтимова запозна възпитаницете на СУ „Васил Кънчов“ с преподавателската си дейност в Софийски университет и посещенията си в Китай и САЩ. Писателката бе категорична, че младите трябва да се стремят да придобиват повече знания. Помощта за това ще дойде от техните преподаватели.

„Сега сте много млади и се стремите да получите много знания. Имате добри учители. Възползвайте се всяка минута да им задавате въпроси и знайте, че всеки един от Вас е докоснат от Вселената. Предизвикателството е да откриете точно къде е това докосване. С много учене се постига голямата победа.“, категорична бе писателката Здравка Евтимова.

Възпитаниците на врачанската елитна гимназия зададоха редица въпроси на Здравкова. Те поискаха да разберат верни ли са твърденията на съвременните критици, че творчеството и е митология, как е закупила първата си пишеща машина и какво е усещането неин разказ да стои до Едгард Алън По. Отговори на всички въпроси бяха дадени от писателката.


1


2023-01-18 16:05:37