Вълнуваща концертна програма анонсира Симфониета-Враца

Вълнуваща концертна програма анонсира Симфониета-Враца

 Над 20 концерта са включени в пролетно-летния сезон на врачанските симфоници. Те обещават стилово разнообразие и вълнуващи гост-солисти и музиканти.

 "Сезонът ще е наситен със събития. Можем да сме конкурентни не само на българския пазар като качество! Проблемът е привличането на по-голям брой публика във Враца. 15 са премиерните за града пиеси, а 6 за България", съобщи на брифинг с медии директорът и диригент на Симфониета-Враца Христо Павлов.

Специално отпечатан каталог представя пълна информация за музиканти, солисти и програмата. Той може да бъде намерен в „Гъбката“, където се продават билети за събитията. Подготвя се и нов сайт, с анонс на изявите, както и с архивна информация за концертите. През май предстои поредното издание на младежки музикален форум. Той ще е с необичайно богата програма, съпътстваща Ботевите дни. Предстоят и оперни концерти с млади изпълнители. "Новозавършилите не винаги са добре подготвени да се присъединят към даден оркестър. Тук във Враца им даваме шанс да натрупат опит и развият потенциала си", каза още Павлов. Симфониетата е готова за организира изяви с известни гост-изпълнители и популярна музика, но във Враца заради икономическата обстановка и малкият брой публика са неизгодни и така ще бъдат на загуба. Това е и причината рядко да има такива събития в града. Врачани обаче могат да гледат подобни в столицата, с участието на симфониетата и то на преференциални цени.

Предстоят изяви в села и малки населени места, благодарение на спечелен проект. Концертите ще са за деца и с образователна насоченост.


2


2023-01-18 13:41:24