Атанас Зафиров: Хората очакват стабилно управление и край на изборната спирала

Атанас Зафиров: Хората очакват стабилно управление и край на изборната спирала

Третият мандат е отговорност към българското общество, което категорично даде заявка, че иска стабилно управление и край на тази спирала от избори.” Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.  

 Той обясни, че третият мандат е кризисен и обикновено стига до партията, която има най-голям шанс да предложи  работещо решение. “Смятам, че ние доказахме и в този парламент, и в предишните, че сме партията, която успява да намери диалог с всички”, добави той. 

 “Свикахме нашия колективен орган. Очакваме той да ни даде мандат за разговор с всички политически сили. И то лидерска среща - нещо, което не е правено скоро. Ако на тази среща ние видим, че има нагласа в партийните лидери за диалог и търсенето на решения, следващата стъпка е да започнем разговори по политики и по персонален състав.”, очерта процеса оттук нататък Зафиров.  

 По думите на социалиста БСП ще предложи по-различен подход от опита на първите две партии - вместо нещата, които разделят, ще изведе на преден план обединяващите приоритети.  

 “Такива са усилията за приемане на бюджет. Това е изключително сериозен въпрос, тъй като при 16,9% инфлация, ние работим с бюджета от миналата година. Друга такава тема е Шенген. Има още законодателни промени, които трябва да се направят, за да сме сигурни, ще този път няма да има отстъпление”, посочи депутатът от левицата. 

 “Умерен оптимист съм за съставяне на редовно правителство”, каза в заключение Атанас Зафиров. 

 

 
2023-01-17 10:16:38