Подаръци от Германия получиха близо 500 деца от Мизия

Подаръци от Германия получиха близо 500 деца от Мизия

За трета поредна година в рамките на международен социален проект под мотото „Деца помагат на деца“, в навечерието на най-празничния месец, децата от община Мизия получиха изненади приготвени от техни чуждестранни връстници.

Пакетите са селектирани с лакомства, учебни пособия, дрехи, обувки, играчки и др. Подаръците са за възрастовата група от 2 до 15 години .

Инициативата е част от проекта „Конвой коледни подаръци“ 2022, в който деца и младежи от Германия подготвят безвъзмездно подаръци за техни връстници в различни европейски държави.

Един от организаторите и участниците в дейността на проекта е Лазар Гецковски, внук на известен и уважаван жител на Мизия - Лазар Драганов, който е допринесъл за благоустройството на града. Тази година в раздаването на подаръците се включиха и немски представители, част от доброволците, участващи в инициативата.

Децата и учениците от община Мизия в знак на благодарност от своя страна бяха подготвили на своите посетители песни, стихотворения и ръчно изработени сувенири.

 


2
3
4


2022-12-06 10:33:58