Патронен празник и 85-годишнина отбеляза СУ Васил Кънчов-Враца

Патронен празник и 85-годишнина отбеляза СУ Васил Кънчов-Враца

С редица инициативи бе отбелязан патронният празник на средно училище „Васил Кънчов“ във Враца. Честват се и 85 години от създаването му.

Събитията стартираха в началото на ноември с провеждането на благотворителна акция. Чрез презентация, бинарни уроци и радиопредаване на учениците бе припомнено за живота и делото на Васил Кънчов. Имаше онлайн среща с рекордьора на Гинес Теодор Цветков, както и викторина между класовете.

Кулминацията на честванията бе днес. Празничният ден започна с поднасяне на венец пред паметника на Васил Кънчов във Враца и продължи с тържествен водосвет, на който присъстваха преподавателите, а ученици представиха тематична програма.

Директорът на училището Димитър Марков разказа за създаването на учебното заведение през далечната 1937 г. Открито е от врачанския митрополит Паисий, от кмета по онова време Цветко Цветков, началника на военния гарнизон и много други. Сградата тогава е имала само 2 етажа. Марков напомни и за редица знакови събития, проведени в годините. От 1990 г. става средно училище по мениджмънт и чужди езици, доказало се със своите иновации и високо ниво на подготовка.

„Нашето училище се утвърди като едно от най-реномираните във Враца и не само. Доказателство за това са успехите на нашите възпитаници. Това говори и за професионализма на нашите преподаватели. За мен е чест и голяма отговорност да ръководя училището. Поздравявам учителите с патронния празник и ви пожелавам все така да работите всеотдайно в полза на учениците и за просперитета на институцията. Пожелавам здраве, усмивки и успех и на нашите възпитаници. На добър час и след няколко години да посрещнем и 90-тата годишнина на нашето училище“, отправи поздрава си директорът.


2
3
4
5
6
8


2022-12-05 10:33:05